Phytalis\van de Kolk GrandPrix Toernooi

Dit weekend bracht ons team een beetje in een spagaat. Waar Tatum en Kyra nog aan het blokken waren voor de laatste examens was Romy vrijdag al klaar met de examens. Omdat we normaliter meespelen bij het Grandprix toernooi bij Drop Shot dus maar besloten dat Romy en Leonard alleen mee zouden spelen. Dit jaar is de organisatie vernieuwd door het toernooi te combineren met de slotronde van de Master Finale. De spelers in de hoogste klasse werden verdeeld over een Master poule en een Grand Prix poule.

In de Master poule werden de deelnemers geplaatst die de 12 hoogste plekken van de Masterranglijst bezetten. In de Grand Prix poule de overige. Dit moet allemaal nog een beetje wennen. Als spelers niet veel Master toernooien gespeeld hebben maar wel erg goed zijn kan het dus zo maar gebeuren dat ze in de GP spelen terwijl je ze gevoelsmatig in de Master had verwacht. Om dit op te vangen zijn er ook Super finales gespeeld tussen de winnaars van de Master poule en de Grand Prix poule. Romy mocht mee doen in de masterpoule, Zware tegenstand was dus gegarandeerd. Ondanks deze loting wist Romy fraaie resultaten neer te zeten. In het gemengd dubbel was de eerste pot gelijk tegen de nummer 2 geplaats. Super als je dan 21-14 10-21 21-23 neer mag laten schrijven.

Ook in de enkel liet Romy van zich spreken door de eerste ronde te winnen. De volgende pot tegen een geroutineerde eredivisie speelster was zwaar en erg lang maar zo gaaf om te zien. Veel scheelde het ook niet want met de standen 16-21 21-17 17-21 kun je prima thuis komen. Helaas was deze partij een beetje te veel van het goede voor Romy haar spieren waardoor er niets anders opzat dan een opgave in de aansluitende dames dubbel.

Leonard van Velzen speelde de dubbel samen met Loeck Scholten, voor ons team geen onbekende want deze Pijnacker heer draaide geregeld in bij de trainingen van de meiden. De eerste dubbel werd eenvoudig gewonnen. De tweede ronde op zondag was een dubbel uit België echter te veel van het goede. In een driesetter moesten Leonard en Loeck de winst aan de Belgen laten. Dit koppel wist later op de zondag ook de halvefinale en finale binnen te halen, beide in 2 sets. Chapeau heren, als enige een set afgesnoept van de kampioenen!

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme