3 toernooien op rij

 

Phytalis Drop Shot toernooi 2016

Een mooi toernooi in de Haagse Maria Hoeve waar ook de Masterklasse aan mee doet met zeker voor badminton begrippen aantrekkelijke geldprijzen. De meiden speelden de dubbel in de Masterklasse. Door een bye kwamen ze in de kwartfinale een ere-divisiespeelster samen met buitenlands talent tegen die recent nog de Master titel van het Conquesto Master toernooi pakte. Kyra en Romy konden dus vrijuit spelen waardoor wellicht ook een zeer verdienstelijke partij met 15 en 17 punten werd neergezet.

In de Master enkel ontmoete Romy in de kwartfinale opnieuw de eerste dame van Almere. Na de verrassende driesetter bij Conquesto was ze duidelijk op haar hoede. Een driesetter zat er door zeer gedegen spel van de Almerespeelster dit maal voor Romy niet in.

In de gemengd dubbel 4 moesten Romy en Leonard in de kwartfinale hun meerdere erkennen in hun tegenstanders.

Kyra haar mix in de 4 met broer Dylan struikelde in de eerste ronde maar in Kyra haar single 4 schopte ze het tot de finale waar ze met een tweede plaats genoegen moest nemen.

 

NJK

De Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2016 geeft een mooie gelegenheid om te kijken waar de meiden van MR Team van Velzen staan ten opzichte van de beste speelsters van Nederland. Alle toppers doen uiteraard hier mee. Jammer dat Kyra en Romy al in de tweede ronde tegen elkaar moesten spelen in de enkel onder 17. Romy won maar moest in de volgende kwartfinale ook haar meerder erkennen in de tegenstandster. In de dubbel speelden Romy en Kyra een spannende driesetter die helaas nipt verloren ging. In de gemengd dubbel verloor Kyra met haar DKC teamgenoot Bradley Dassen in de kwart finale. Romy schopte het met maatje Carlo van den Berge tot de halve finale.

Gezien het niveau op de NJK kunnen we tevreden terugkijken op de behaalde resultaten. Je speelt daar tenslotte wel tegen de top van Nederland die niet zelden vrijwel dagelijks op de trainingsbaan staan.

 

Milispec Toernooi 2016

I.v.m. onvoorziene schooltoetsen besloot Kyra dit toernooi alleen de dubbel te spelen die helaas al strandde in de eerst ronde. Romy had in de loting van de enkel 1 ook pech door gelijk uit te moeten komen tegen de uiteindelijke toernooiwinnares. In de gemengd dubbel met topper Michiel Kruit was hun helaas in de tweede ronde het zelfde lot beschoren maar met eerste geplaatste internationaal spelende tegenstanders is dat zeker geen schande.

Met de resultaten van de laatste toernooien kunnen we meer dan tevreden terugkijken op een geslaagd seizoen. Uiteraard wordt niet altijd gewonnen maar er zijn mooie potten gespeeld en verliezen van de toppers is zeker geen schande!  We kijken uit naar al weer ons derde jaar waarin ook Tatum weer om de hoek zal komen kijken! Haar herstel trainingen verlopen voorspoedig dus na de zomerstop verwachten we haar zeker spoedig weer op de baan als speelster!

Kijk hier naar de foto's van deze toernooien

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme