MR Team v Velzen aan het Omdenken

We hadden natuurlijk bij de pakken neer kunnen gaan zitten nu Tatum langdurig geblesseerd is en de publiciteit maar even op een laag pitje kunnen zetten of… , de onfortuinlijke situatie omdenken en gebruiken om onze trouwe supporters mee te nemen in wat er allemaal speelt. Nu dus vooral ook buiten de badmintonbaan.

Dat hier duidelijk veel interesse voor is, bleek afgelopen periode maar al te goed. Hart verwarmend al die belangstelling en bezorgde, lieve berichtjes. Daarnaast veel oprechte belangstelling hoe Tatum haar herstel traject eruit zal zien en welke keuzes er gemaakt zijn.

Hier een eerste samenvatting van de gekozen behandeling voor Tatum.

Nadat woensdag na de RSK definitief was vastgesteld bij kliniek Zestienhoven, Medinova,  dat Tatum haar voorste kruisband van haar linker knie afgescheurd was, zijn gelijk uitvoerig de behandel opties met een chirurgisch orthopeed doorgenomen.  (Dr. Vischjager, Medinova) Hierbij kwam de wens van Tatum om zo snel mogelijk weer op topniveau mee te kunnen spelen zeker uitgebreid aan bod.

Mede hierdoor is gekozen een nieuwe behandelmethode met gebruik van een kunststof materiaal niet toe te passen, omdat volgens  de behandeld arts nog onvoldoende ervaring met deze methode is opgedaan. Voor de klassieke methode is deze ervaring er wel en zijn deze erg goed.

Tatum heeft daarom voor de klassieke methode gekozen, die op het volgende neer komt:

Zo snel mogelijk revalideren waarbij het doel is de knie zo sterk mogelijk te maken voor een operatie op 12 januari 2016. Dit is noodzakelijk om na de operatie de knie een goede kans te geven rustig te genezen.  Bij deze operatie wordt een stukje van een lichaamseigen hamstring gebruikt als nieuwe knieband. Tevens wordt dan gelijk gecontroleerd of de meniscus geen schade heeft opgelopen. Waar nodig kan dat dan gelijk worden meegenomen.

Tatum volgt nu haar revalidatie traject bij Kirsten Zonneveld (Master Musculoskeletale revalidatie I. O.) van ”Fysiotherapie Delft” en zoals jullie in het filmpje kunnen zien zitten de eerste voorzichtige stapjes er al weer op!


We houden jullie op de hoogte!
xxx

{youtube}WU1MOHXbTws{/youtube}

 

Related Articles

Spontaan Ontstaan
Free Joomla templates by Ltheme